Bas Wilgenkamp - 24 / Sep / 2020

    Kerntemperatuur voor je gerechten

    Maak perfect gegaarde gerechten met dit handige kerntemperaturen overzicht.

    Kerntemperatuur voor je gerechten
    Roasted blog

    Je hebt een geweldige BBQ, top kamdo of smoker. Je gear is ook dik op orde. Bij de slager, visboer, poelier of groenteman de beste spullen gehaald. En dan ... heel belangrijk dat je de juiste kerntemperatuur aantikt voordat je jouw geweldige gerecht voorschotelt bij je gasten. Hieronder een overzicht van de graden voor he ideale resultaat. Go pitmaster!

     

    RUNDVLEES

    Rollade / Braadstuk / Steak / Vlees aan bot

    50-52° Rare / SaignantKern is helder rood, rosé aan het buitenste gedeelte
    55-58° Medium rareKern is sterk rosé, iets grijs-bruin aan het buitenste gedeelte
    60-63° Medium / à pointKern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig
    65-67° Medium wellKern is grijs
     70° en hoger Well done / Bien cuitGelijkmatig grijs-bruin

    Gehakt

    70° en hoger Well done / Bien cuitGelijkmatig grijs-bruin

    LAMSVLEES

    Rollade / Braadstuk / Steak / Vlees aan bot

    50-52° Rare / SaignantKern is helder rood, rosé aan het buitenste gedeelte
    55-58° Medium rareKern is sterk rosé, iets grijs-bruin aan het buitenste gedeelte
    60-63° Medium / à pointKern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig
    65-67° Medium wellKern is grijs
     70° en hoger Well done / Bien cuitGelijkmatig grijs-bruin

    Gehakt

    70° en hoger Well done / Bien cuitGelijkmatig grijs-bruin

    VARKENSVLEES

    Rollade

    60-63° Medium / à pointKern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig
    70° en hoger Well done / Bien cuitGelijkmatig grijs-bruin

    Ribben / Schouder

    70° en hoger Well done / Bien cuitGelijkmatig grijs-bruin

    Vlees aan het bot

    60-63° Medium / à pointKern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig
    70° en hoger Well done / Bien cuitGelijkmatig grijs-bruin

    Gehakt

    70° en hoger Well done / Bien cuit

    Gelijkmatig grijs-bruin

    Ham (rauw)

    70° en hoger Well done / Bien cuit

    Blank roze

    Ham (voorgegaard)

    60-63° en hoger

    Blank roze

    ALLESOORTEN VLEES

    Ham (rauw)

    70° en hoger Well done / Bien cuit

    Gelijkmatig grijs-bruin

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Kerntemperatuur voor je gerechten
      24 / Sep / 2020

      Bas Wilgenkamp - 24 / Sep / 2020

      Kerntemperatuur voor je gerechten

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »